Teatteri, visio, missio ja arvot

Laadukasta komediaa aivan Tampereen keskustassa.

Teatteri

Tampereen Komediateatteri sijaitsee keskustassa, helppojen kulkuyhteyksien varrella. Tunnelmallinen, linnamainen Komediateatterin Juhlatalo herättää ihailua sekä ulkoa että sisältä. Lähellä on monia nähtävyyksiä: Tampereen Tuomiokirkko, keskuspaloasema, museokeskus Vapriikki, legendaarinen hotelli Tammer ja toki kauniisti kuohuva Tammerkoski. Vuosien varrella Komediateatterissa on tuotettu todella monipuolista ja hauskaa kulttuuritarjontaa kaikenikäisille. Ei ihme, että on menty katsojaennätyksestä toiseen! Teatterinjohtaja Panu Raipian sanoin: ”Teatterin tulos ei kuitenkaan ole lukuja, vaan tunteita – naurua ja kyyneleitä.”

Uusi Päänäyttämö avattiin syksyllä 2006, kun 256 -paikkainen katsomo saatiin saneerattua arkkitehti Pertti Nevan johdolla. Tuolloin liikuntaesteisten pääsy teatteriin helpottui uuden hissin ja pyörätuolinostimen myötä. Vuonna 2009 saatiin Paviljonki-ravintola kesäteatterin yhteyteen sisäpihalle, joten kyllä katsojien kelpaa herkutella – vaikka sade ropisisi! Teatterin sisäpihalla sijaitseva katettu ulkoilmakatsomo laajeni kesällä 2012.

Lokakuusta 2011 alkaen Komediateatterin kiinteistö on lämmennyt maalämmöllä. Sähköenergiana on käytetty tuulisähköä jo vuosia ja kesällä 2015 käyttöön otettiin 44 aurinkoenergiapaneelia. Olemme ylpeitä sanoessamme, että olemme myös teatterina ekologisuudessaan ainutlaatuinen kulttuurikokonaisuus Tampereella ja koko Suomessa.

Tervetuloa!

Visio, missio, arvot

Poimintoja matkan varrelta

Tampereen Komediateatteri on vuosien saatossa muuttanut toimintaansa kaiken aikaa ympäristöystävällisemmäksi. Siirryimme energiatehokkaaseen ja ilmastoystävälliseen toimintatapaan Tampereen Porkkanamafian toukokuussa 2009 tekemän tempauksen myötä.

”39 askelta” -komedian lauantain 2.5.2009 klo 15:30 ja 19:00 esitysten tuotto käytettiin kokonaisuudessaan energiatehokkuusinvestointeihin Komediateatterissa. Myös teatterin ravintola oli mukana tempauksessa. Ilta huipentui teatterilla pidettyyn Porkkanadiscoon.

Porkkanamafia-tempauksen myötä Komediateatteri on kiinnittänyt entistä enemmän huomiota energiatehokkuuteen ja ilmastomuutoksen ehkäisyyn.

Tätä nykyä Komediateatteri käyttää tuulisähköä, kierrättää kaikki jätteensä, kunnioittaa ekologisia arvoja ja muuttaa toimintatapojaan jatkuvasti ekologisemmiksi.

Komediateatterin uusi iskulause kuuluukin ”Tampereen Komediateatteri – Hyvällä tuulella”.

Ympäristöystävällistä maalämpöä

Saman kehityskaaren jatkumona Tampereen Komediateatterin kiinteistö on lämminnyt lokakuusta 2011 lähtien maalämmöllä. Historialliseksi tämän tekee se, että Tampereen keskusta-alueelle ei enää tulla myöntämään maalämmön lisälupia.

Ympäristöystävällisyys on komediateatterilaisille tärkeä. Siksi on satsattu näinkin mittaviin hankkeisiin. Meillä arkijätteet hyötykäytetään, samoin lavastejätteet. Uusiokäyttöön päätyy niin paljon kuin vain on mahdollista. Kaikki puuosat menevät poltettaviksi, näin saadaan vielä lämpöenergiaa talteen. Vain sellainen, mikä ei enää uusiokäyttöön kelpaa, menee jäteastioihin.

Puvustossa neppareista nappeihin otetaan talteen kaikki mahdollinen uudelleen käytettäväksi kelpaava. Toimistossa paperijäte minimoidaan niin ikään. Käytämme pahvi-, paperi- ja biojätekeräykseen MOLOK -syväkeräyssäiliöitä. Ne säästävät kuluja ja takaavat siistin jätehuollon.

Kierrätämme kaiken mahdollisen. Leikillisesti voimme sanoa, että myös näyttelijöitä kierrätetään. Tampereen Komediateateri tavoittelee paitsi energian tuhlaamisen vähentämistä, myös ympäristöarvojen vaalimista tulevia sukupolvia ajatellen. Maalämmön valmistuttua odottavatkin jo seuraavat askeleet vihreällä tiellä!

Komediateatteri ottaa mielellään vastaan mahdollisia ekotehokkuuttamme lisääviä oivalluksia.

Ekologisen toiminnan virstanpylväät Komediateatterissa

  • Tuulisähkö 8/2007 alkaen
  • Maalämpö 8/2011 alkaen
  • Jätteiden huolellinen lajittelu 2011 alkaen: Pienmetalli, lasi, paperi, pahvi, biojäte sekä sekajäte.
  • Aurinkoenergiaa 44 paneelilla 6/2015 alkaen
  • Vedettömät pisuaarit 6/2015 alkaen
Tampereen-Komediateatteri-kuvitus-teatteri-keski

Visio

Komediateatterilla on alueen tyytyväisimmät asiakkaat.

Missio

Toiminnan perustana ovat korkeatasoiset esitykset, osaava ja palveleva henkilökunta, arvostettu työyhteisö ja yhteistyökumppani. Asiakastyytyväisyys on kaiken perusta.

Arvot

Asiakaslähtöisyys

Komediateatteri on katsojia varten. Jokainen komediateatterilainen palvelee asiakasta niin hyvin, että asiakas tulee Komediateatterille aina uudelleen.

Ihmisen arvostus

Jokainen komediateatterilainen toimii niin, että ansaitsee katsojien, työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden arvostuksen.

Laatu

Komediateatterin kaiken toiminnan perusta on laadukkaiden esitysten ja hyvän palvelun tuloksena syntyvä asiakastyytyväisyys. Sitä rakennettaessa avainasemassa on osaava, osallistuva henkilökunta, minkä takaa jatkuva uuden oppiminen. Asiakastyytyväisyyttä tutkitaan, analysoidaan ja parannetaan.

Ympäristöystävällisyys

Jokainen komediateatterilainen toimii ekologisesti kierrättäen käyttökelpoiset materiaalit, lajittelemalla jätteet ja välttäen turhaa energian kulutusta.

Tuloksellisuus

Jokainen komediateatterilainen haluaa osata ja kehittää osaamistaan. Toimimme oma-aloitteisesti ja vastuuntuntoisesti. Jokainen komediateatterilainen on toiminnallaan vastuussa tuloksellisuudesta. Yhdessä saavutamme asetetut tavoitteet.